Aktywność gminnych placówek oświatowych

Szkoła Podstawowa im. Mariana Rejewskiego W BIAŁYCH BŁOTACH

W roku szkolnym 2022/2023:

Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Łochowie

W roku szkolnym 2022/2023 szkoła zorganizowała następujące wydarzenia:

Szkoła Podstawowa im. ks. Jana Twardowskiego w Przyłękach

W roku szkolnym 2022/2023 szkoła wzięła udział w następujących programach i projektach:

Ponadto:

GMINNE PRZEDSZKOLe "WRÓŻKA” W BIAŁYCH BŁOTACH

W roku szkolnym 2022/2023:

Gminny Żłobek Integracyjny "U Misia" W ŁOCHOWIE

Gminny Żłobek Integracyjny „U Misia” w Łochowie oraz filia żłobka w Zielonce gości wszystkich Milusińskich codziennie w godzinach od 6.30 do 17.00.  Oba budynki są przestronne, doświetlone, przyjazne, położone w spokojnej okolicy lasów, z dala od zgiełku, z przestronnymi terenami rekreacyjnymi. Oba żłobki oferują codzienną opiekę, edukację i wychowanie oraz potrzebne Dzieciom wsparcie wykwalifikowanej kadry i terapeutów. Obiekty posiadają własne zaplecze terapeutyczne i jako jedni z niewielu żłobków mają certyfikowany system zarządzania oraz certyfikowany system żywienia dzieci zgodnie z normą ISO: 22000". Mottem pracy żłobka jest hasło: „Dla nas zawsze najważniejsze jest Dziecko”.

Wydarzenia organizowane w Gminnym Żłobku „ U Misia” w Łochowie w 2023 roku:

CENTRUM OBSŁUGI EDUKACJI I SPORTU W BIAŁYCH BŁOTACH

Zdjęcie COEIS - boisko

Centrum Obsługi Edukacji i Sportu w Białych Błotach jest jednostką organizacyjną nieposiadającą osobowości prawnej, działającą w formie Centrum Usług Wspólnych w rozumieniu art. 10a, 10b, 10c ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym, w celu zapewnienia wspólnej obsługi jednostkom , w tym szkołom podstawowym, dla których organem prowadzącym jest Gmina Białe Błota, Gminnemu Przedszkolu „Wróżka” w Białych Błotach oraz Gminnemu Żłobkowi Integracyjnemu „U Misia” w Łochowie.

Centrum Obsługi Edukacji i Sportu poza realizacją zadań wynikających ze wspólnej obsługi prowadzi również prace związane z bieżącym utrzymaniem obiektów sportowo-rekreacyjnych. Ponadto, wykorzystując posiadaną bazę sportowo-rekreacyjną, a także bazę jednostek obsługiwanych włącza się aktywnie w różnego rodzaju organizację wydarzeń kulturalnych i sportowych.

Imprezy zorganizowane w 2023 r.:

Zdjęcia i dodatkowe informacje w zakresie realizacji ww. przedsięwzięć przedstawiono w obszarze Działalność kulturalna i Działalność sportowa.